torsdag 23 juli 2009

OM styr Allsvenskan

OM. Där har ni ordet som styr Allsvenskan.
Kenny Pavey stängs av ytterligare en match i Allsvenskan och missar returmötet hemma mot Göterborgs AIS. Svenska fotbollförbundets Diciplinnämnd delar domarens uppfattning om att Pavey äventyrar IFK Göteborgspelaren Sebastian Erikssons säkerhet med sin tackling.

Pavey kommer i hög fart mot Eriksson som vid kollisionen flyger upp en bit i luften och ligger sen och drar sig i gräset. Spelarnas benskydd smäller i varandra rakt framifrån och Eriksson stoppas på så sätt effektivt upp av Pavey.

hanseskilssonProblemet är bara att OM Eriksson hade haft ena foten i backen så hade benet mycket väl kunnat gått av. Tur att Pavey är en så pass skicklig spelare att han time:ar in tacklingen så perfekt att Eriksson istället har båda benen i luften. OM Pavey hade varit en sämre fotbollsspelare så hade nog benen gått av. Ett exempel på detta är Daniel Hochs tackling på Hans Eskilsson som resulterade i att Eskilsson fick smalbenet rejält avblåst. Hoch fick inte ens varning för tacklingen.

AIK borde överklaga avstängningen och hänvisa till Paveys enorma kunnande. Svenska fotbollförbundets Diciplinnämnd gör helt klart fel i frågan. En bra spelare ska inte behöva straffas för ett stort OM.

Relaterade länkar:
Aftonbladet – Pavey avstängd en match till.
SvFF – Kenny Pavey avstängd.
SvD: Pavey avstängd
DN: Pavey avstängd en match till.
Svenska Fans: Pavey avstängd även hemma mot GAIS.

1 kommentar: